Grundkurs i ventilationsrengöring

Krav på certifierade ventilationsrengörare

Allt fler fastighetsägare ställer krav på certifierade ventilationsrengörare i sina upphandlingar. För att RSVR´s medlemsföretag ska kunna möta detta ökade kvalitetskrav erbjuder vi som enda utbildningsanordnare inom ventilationsrengöring i Sverige både grundkurser, nycertifieringskurser och omcertifieringskurser. Därmed har vi en avgörande roll i arbetet med att höja kompetensen i landets ventilationsrengöringsföretag.

Utbildningarna syftar till att ge kursdeltagarna god färdighet i att självständigt utföra alla förekommande uppdrag inom branschen.

Grundkurs i ventilationsrengöring

Grundkurs i ventilationsrengöring är en grundutbildning för dig som har ett tekniskt intresse och är nyfiken på att lära dig ett nytt yrke i en framtidsbransch.

Nivå: Grund

Kurslängd: Fyra dagar

Kursplats: Krongårdens Vandrarhem i Kristinehamn

Om grundkurs i ventilationsrengöring

 

Nivå
Du som går Grundkurs i ventilationsrengöring får grundläggande kunskaper inom yrket ventilationsrengörare. Under kursen kommer du att bygga ett enkelt ventilationssystem utifrån en ritning samt montera rensluckor utifrån föreskrivna regler. Kursen innehåller mycket praktiskt arbete för att du ska få möjlighet att träna upp din tekniska färdighet. Kursen avslutas med ett kunskapstest som visar på din skicklighet i yrket.

Kurslängd
Utbildningen omfattar 40 timmar fördelade på fyra dagar där teori och praktik blandas.

Kursplats
Kursplatsen är Krongårdens Vandrarhem i Kristinehamn. Krongården är belägen i en kasern på f.d. regementet A9 med Kristinehamns skärgård som närmaste granne. På Krongården finns både boende, matsal och utbildningslokaler under ett och samma tak. Boendestandarden är mellan hotell och vandrarhem och så långt det är möjligt kan vi erbjuda enkelrum. Under kursen rör du dig fritt i anläggningen i samband med fältstudier och praktiska övningar. Till vår hjälp finns Krongårdens gästvänliga personal.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för grundutbildningen.

Instruktörer
Instruktörerna Pelle Höij och Ulf Brodin har arbetat med ventilationsrengöring sedan 1981. De driver ett rengöringsföretag tillsammans sedan 1994 och är numera verksamma över hela Sverige. Både Pelle och Ulf är vana utbildare, både inom yrkes- och idrottssammanhang, och tycker att det är viktigt att vara en del av att höja kompetensen i ventilationsrengöringsbranschen.