Nu är det hög tid att söka RSVRs grundkurs till ventilationsrengörare som startar den 15 oktober. Kursen vänder sig till dig som saknar tidigare erfarenhet.

Hög tid att söka ventilationsrengörare

Nu är det hög tid att söka RSVRs grundkurs till ventilationsrengörare som startar den 15 oktober. Kursen vänder sig till dig som saknar tidigare erfarenhet.

Allt fler fastighetsägare kräver certifierade ventilationsrengörare vid upphandlingar, något som ställer högre krav på branschens kompetens. RSVR erbjuder som enda utbildningsanordnare i Sverige kurser inom ventilationsrengöring, inklusive grundkurser, nycertifieringskurser och omcertifieringskurser, för att möta dessa krav. 

Grundkursen i ventilationsrengöring är en fyradagarsutbildning som kombinerar teori och praktiskt arbete för att ge deltagarna grundläggande kunskaper inom yrket. Kursen hålls på Krongårdens Vandrarhem i Kristinehamn och kräver inga förkunskaper, enda inträdeskravet är en anställning hos något av våra medlemsföretag. Kursen leds av erfarna instruktörer med lång branscherfarenhet och avslutas med ett kunskapstest. 

Vad får du lära dig på grundkursen i ventilationsrengöring?
Du som går grundkursen i ventilationsrengöring får grundläggande kunskaper inom yrket ventilationsrengörare. Under kursen kommer du att bygga ett enkelt ventilationssystem utifrån en ritning samt montera rensluckor utifrån föreskrivna regler. Kursen innehåller mycket praktiskt arbete för att du ska få möjlighet att träna upp din tekniska färdighet. 

Grundkurs i ventilationsrengöring innefattar bland annat följande moment

  • Varför ventilation
  • Varför ventilationsrengöring
  • Ventilationsrengöringens historia
  • Ventilationstyper 
  • Ventilationsaggregatets och ventilationssystemets beståndsdelar

Genom att utbilda dig till ventilationsrengörare får du inte bara ett framtidssäkert yrke, du är också delaktig i att höja kompetensen i branschen och att förbättra många människors inomhusmiljö.

Klicka här för att söka kursen. 

Du kan också kontakta oss för frågor på

Tel: 0761-727604

E-post: info@rsvr.nu