RSVRs utbildningar i ventilationsrengöring möter branschens efterfrågan.

Stor efterfrågan på arbeten i ventilationsbranschen

RSVRs utbildningar i ventilationsrengöring möter branschens efterfrågan.

Vi som arbetar i ventilationsbranschen har som mål att säkerställa ett energieffektivt och hälsosamt inomhusklimat för alla. Genom att installera, reparera och rengöra moderna ventilationsanläggningar bidrar vi till att förbättra inomhusklimatet och minska energianvändningen i våra fastigheter. På så sätt skapar vi både miljö- och hälsomässiga fördelar för hela samhället.

Samtliga yrkesgrupper inom ventilationsbranschen utvecklas kraftigt på grund av ökade krav på energianvändning och inomhusmiljö. Dessutom pågår en snabb teknikutveckling i samhället vilket ökar betydelsen av hälsosamma och energieffektiva inomhusmiljöer.  Samtidigt står branschen inför ett kommande generationsskifte då många erfarna medarbetare planerar att pensionera sig snart. Det skapar ett brådskande behov av att locka fler människor till yrket.

RSVR har sedan 2016 genomfört utbildningar i ventilationsrengöring och sedan dess har över 200 personer utbildats på kursgården i Kristinehamn. I snitt genomförs årligen två grundkurser, fyra certifieringskurser samt en omcertifieringskurs. Vi på RSVR hoppas nu att du vill ta chansen att bli en del av en framtidsbransch och anmäla dig till någon av vårens kurser.  

Under våren 2024 har RSVR både kurser för nybörjare och för de som vill certifiera sig som ventilationsrengörare. Du hittar vårt kursutbud här